MRP DE MENORCA
Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca
Inici
divendres, 13 desembre de 2019
 
 
Menú principal
Inici
MRPM
Articles
Documents de treball
Oratges
Materials
ESCOLES D'ESTIU
Jornades de tardor 2015
Estadístiques
Escoles Anteriors
mrpms
Trobades Nacionals
MRPs a nivell Nacional
GRUPS DE TREBALL
Grup de lectura
Mestres per la música
Alumnes i Desigualtats
JUGA NET !
Eduquem amb l'esport
Forum d'ONG
MUCEM
BLOG del grup de lectura
Formulari d'accés

Recuperar contrasenya?
Sindicació
Qui està connectat
Estadístiques
Usuaris: 4
Notícies: 139
Enllaços Web: 14
Maltracte polític a l'educació PDF Imprimir Correu
dilluns, 21 maig de 2012
Des de fa setmanes rebem, sorpresos i indignats, les notícies sobre les retallades que la Conselleria d'Educació vol aplicar per al proper curs: reducció de la plantilla (més de sis-cents professors manco), augment desmesurat de la ràtio a les aules, no cobertura de les baixes laborals menors de trenta dies, increment de les hores lectives del professorat i rebaixa del sou dels funcionaris, per parlar d'algunes de les més significatives.

Les conseqüències d'aquestes mesures són més que evidents: no es podrà atendre la diversitat de l'alumnat, augmentarà la conflictivitat a les aules, es dificultarà l'aplicació de propostes metodològiques innovadores, disminuirà l'atenció a les famílies, es deixaran de fer determinades activitats complementàries i sortides escolars i , en definitiva, la qualitat de l'educació es veurà notablement malmesa.

Certament, estam assistint a un atac directe a l'ensenyament públic que tindrà greus repercussions en l'educació dels nostres joves, quan des de sempre el Govern havia argumentat que no tocaria l'educació ni la sanitat, els dos pilars bàsic de la societat del benestar. És hora de reaccionar amb contundència no només per part de la comunitat educativa sinó de la societat en general, ja que ens afecta a tots de manera directa. Un país que menysprea l'educació està hipotecant el seu futur.

Per acabar-ho d'adobar, enmig d'aquests anuncis de retallades presumptament del tot inevitables i sense explicar com s'ho ha fet, el Consell Insular de Menorca, en el seu programa d'activitats d'estiu Injove, ofereix un viatge a la Xina per a estudiants de 14 a 18 anys per 1.725 euros, amb classe de xinès incloses. Ens demanam fins a quin punt, en uns moments en què hi ha famílies que no poden pagar sortides escolars de 4 o 5 euros de cost, s'hi escau posar-los al davant una “oportunitat” com aquesta. Una institució pública hauria de tenir clares les prioritats i promocionar activitats que estiguin a l'abast de la majoria de la població.

Des del MRP de Menorca volem fer una crida als responsables de l' educació a les nostres illes perquè recuperin el senderi i pensin seriosament què estan fent. Un sistema educatiu de qualitat ha de contemplar forçosament l'equitat. Amb les mesures proposades, l'educació esdevindrà altre cop selectiva i elitista.
Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca
 
< Anterior   Següent >
La Catedral de Menorca
Darreres Publicacions
Darrers enllaços
Darrers arxius
02.jpg
El més llegit
 
Top! Top!