MRP DE MENORCA
Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca
Inici arrow JUGA NET ! arrow LES ASSOCIACIONS DE MENORCA EN LA MÀXIMA CATEGORIA NACIONAL
divendres, 13 desembre de 2019
 
 
Menú principal
Inici
MRPM
Articles
Documents de treball
Oratges
Materials
ESCOLES D'ESTIU
Jornades de tardor 2015
Estadístiques
Escoles Anteriors
mrpms
Trobades Nacionals
MRPs a nivell Nacional
GRUPS DE TREBALL
Grup de lectura
Mestres per la música
Alumnes i Desigualtats
JUGA NET !
Eduquem amb l'esport
Forum d'ONG
MUCEM
BLOG del grup de lectura
Formulari d'accés

Recuperar contrasenya?
Sindicació
Qui està connectat
Hi ha 1 convidat en línia
Estadístiques
Usuaris: 4
Notícies: 139
Enllaços Web: 14
LES ASSOCIACIONS DE MENORCA EN LA MÀXIMA CATEGORIA NACIONAL PDF Imprimir Correu
divendres, 02 juliol de 2010
Les organitzacions no lucratives de Menorca demanen una reunió urgent amb el president del Govern Balear, Sr. Francesc Antic. Les entitats signants sol·licitaran al president un tracte similar al que s'ha dispensat al Menorca Bàsquet. La solució ràpida que ha trobat el Govern per possibilitar les aspiracions d'aquesta entitat esportiva, pensam que també pot servir per garantir el futur de la feina de primer nivell que realitzen les organitzacions socials de l'Illa.

Entenem que el Govern de les Illes Balears, com ha fet en el cas referit, pot avançar a les oeneeles, amb totes les garanties, els diners que tenen ja concedits. Un préstec sense interès que s'aniria retornant  a mesura que les entitats cobrin els ajut compromesos.

Així mateix hem demanat també una reunió amb el President del Consell Insular de Menorca, Sr. Marc Pons, per tal que intercedeixi en favor d'aquesta petició, o articuli també en el Consell Insular mesures en la mateixa direcció.
Les organitzacions socials presentam a les administracions, i a entitats privades, els nostres projectes. Alguns d'aquests es reconeixen com a d'utilitat evident, o de necessitat substancial, com a servei a la societat, i recullen el compromís de suport econòmic que els fan viables. El sistema administratius establert, molt habitualment, requereix que d’entrada les entitats posem els diners.

Desgraciadament aquesta situació desincentiva a moltes entitats a posar en marxa projectes interessants. A més, si l'administració retarda el pagament del compromís, es generen seriosos problemes de tresoreria a les entitats. En aquest moment, alguns ens privats, i fonamentalment les administracions públiques, deuen a aquestes set organitzacions gairebé la quantitat de 2.000.000 €. D'aquí el motiu de la petició urgent de reunió: solucionar aquest greu problema present, i establir una solució ràpida de futur que no aturi la iniciativa ciutadana per desenvolupar activitats en benefici de la comunitat.

Volem recordar que les organitzacions signants són entitats sense ànim de lucre, algunes declarades d'utilitat pública, i que tenen una clara vocació de servei a la societat menorquina. Un servei que se centre en la atenció social i la posada en valor del nostre patrimoni natural,cultural i paisatgístic. Un servei que en alguns casos ha merescut les màximes distincions a nivell autonòmic i nacional, i així mateix s'ha valorat fora de les nostres fronteres. La feina que realitzem les entitats acumula una incidència directe de més de 50.000 persones anualment, i  hi està implicada una plantilla de 85 professionals i milers d’associats i voluntaris.

Les associacions presents entenem que aquesta petició ha de ser atesa amb celeritat atès el precedent recent, i que, per tant, el Govern, i/o el Consell Insular, respondran positivament en l'activació del préstec sense interessos a les entitats socials de l'Illa. Consideram que no hi ha d'haver problemes de manca de disponibilitat de diners, ni una gestió burocràtica complicada pel compliment estricte de la legalitat vigent, que impossibilitin posar a disposició de les entitats ràpidament aquest préstec, ja que pensam que també estarà més que justificat.

Associació de Premsa Local de Menorca
Associació Líthica
Càritas Diocesana de Menorca
Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca
GOB Menorca
Fòrum 3er Mil·lenni
Fundació Hospital Illa del Rei
 
< Anterior   Següent >
La Catedral de Menorca
Darreres Publicacions
Darrers enllaços
Darrers arxius
12.jpg
El més llegit
 
Top! Top!