MRP DE MENORCA
Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca
Inici arrow Grup de lectura
dilluns, 18 novembre de 2019
 
 
Menú principal
Inici
MRPM
Articles
Documents de treball
Oratges
Materials
ESCOLES D'ESTIU
Jornades de tardor 2015
Estadístiques
Escoles Anteriors
mrpms
Trobades Nacionals
MRPs a nivell Nacional
GRUPS DE TREBALL
Grup de lectura
Mestres per la música
Alumnes i Desigualtats
JUGA NET !
Eduquem amb l'esport
Forum d'ONG
MUCEM
BLOG del grup de lectura
Formulari d'accés

Recuperar contrasenya?
Sindicació
Qui està connectat
Estadístiques
Usuaris: 4
Notícies: 139
Enllaços Web: 14
Grup de lectura

Temps de lectures
El MRP ha constituït un grup de lectura, un espai de tertúlia per parlar de literatura i d’educació. L’objectiu és compartir les vivències, les sensacions i els sentiments que ens generi una determinada novel·la; intercanviar i compartir  les diverses interpretacions que sobre una mateixa lectura fan diferents lectors, i reflexionar sobre el paper de la literatura en l’educació ètica.
Es tracta de llegir un llibre  al mes i comentar-lo. La idea no és nova. A l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona es realitza una activitat semblant titulada "Temps de lectures", dirigida pel professor de Filosofia i Antropologia Joan Carles Mèlich, qui dinamitza les sessions i presenta propostes per al debat. En principi s’ha pensat posar la mateixa llista de llibres, 5 en total i, posteriorment, valorar la possibilitat de rebre algun tipus d’assessorament o intercanvi amb el grup de l’ICE.


HOME LENT PDF Imprimir Correu
dimecres, 01 novembre de 2006
HOME LENT
Coetzee, J.M.
Editorial: Edicions 62
En general, la novel·la  va gaudir de bona acceptació per part del grup de lectors, tot i que, per als  qui coneixen més abastament l’obra de Coetze, no la consideren l’obra més destacada d’aquest autor.

Un comentari, gairebé general, va ser que la lectura d’aquest llibre no deixa indiferent. Hi ha quelcom d’original, sorprenent i desconcertant que la caracteritza. Planteja temes universals, qüestions vitals i permanents en la historia de la humanitat com és la solitud, la vellesa, la finitud – la mort – i l'amor. També es parla del que significa tenir cura dels altres  i del desarrelament. Dibuixa bé el conflicte generacional. Tots aquests assumptes són tractats amb delicadesa i amb ironia.
Els personatges es fan estimar i a estones odiar. El personatge principal es mostra com a persona freda, lenta, solitària, que ha viscut la vida sense passió. Sense dona, sense fills (el que més valora és una col·lecció de fotografies antigues) intenta retrobar l'amor en l'assistenta croata que lluita per pujar la seva família en un país estranger. Al final, coherent amb ell mateix, triarà la solitud abans que la companyia que li ofereix  Elizabet Costello, personatge enigmàtic, que apareix de sobte i que va donar peu a múltiples interpretacions per part del grup de lectors.

És un llibre ple de símbols, amb reflexions metalingüístiques. Escrit en primera persona, empra també l’estil indirecte. L'ús de la lletra cursiva (a l'edició en català, Ed. 62) en determinats paràgrafs  per referir-se als pensaments del personatge (allò que voldria dir i no diu) ajuda a la comprensió i a la  reflexió.

La tertúlia, va ser plaent i distesa. Vam compartir  impressions, en vam suggerir d'altres, se’ns van obrir nous interrogants... en definitiva, vam enriquir la lectura que cadascú havia fet personalment. “Home lent” és d’ aquelles novel·les que deixen pòsit, que ens acompanyen  temps després de la lectura. Vos la recomanam.

 
LECTURES CURS 2006-07 PDF Imprimir Correu
dimarts, 31 octubre de 2006
Els llibres proposats són:
  • GOETZEE, "Home lent". (Cat: Ed. 62/ Cast: Mondadori).
  • ISHIGURO, "No em deixis mai". (Cat: Empúries / Cast: Anagrama).
  • AUSTER, "Bogeries de Brooklyn". (Cat: Ed. 62 / Cast: Anagrama).
  • LODGE. "Terapia" (Anagrama).
  • MURAKAMI, "Tokio Blues" . (Cat: Empúries / Cast: Tusquets).
 
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Resultats 12 - 13 de 13
La Catedral de Menorca
Darreres Publicacions
Darrers enllaços
Darrers arxius
19.jpg
El més llegit
 
Top! Top!